Divergent av Veronica Roth

20131130-144818.jpg

Första delen i en dystopisk science fiction trilogi.
I Beatrice Priors Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. Nu när hon är 16 år ska hon välja den falang hon ska tillhöra resten av sitt liv. Hennes familj tillhör De osjälviska, men Beatrice är osäker på vilken falang hon ska välja. Ska hon stanna hos sin familj eller välja sin egen väg? Genom detta val kommer hela hennes framtid att ändras, hon kommer möta nya vänner och fiender och kommer uppleva många äventyr.
En bok som jag gillar väldigt mycket. Karaktärerna är lätta att tycka om eller ogilla. Vill hela tiden veta mer om vad som ska hända och det händer en hel del i boken. Det är sällan saker sker som det är tänkt i boken och det gör att jag läser vidare. Jag tänker på Hungerspelen när jag började läsa och gillar man de böckerna kommer man att gilla denna.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>