I dina ögon av Thomas Nybom

20131116-145114.jpg
Denna bok handlar om en pappas kamp för att hans dotter som har ADHD och Asperger syndrom ska få den hjälp som hon och familjen behöver. Den tar upp hans väntan och hur han hoppas, men att få kan orka hur länge som helst och tillslut tar orken slut medan man väntar på hjälp som uteblir. Men han fortsätter hoppas och kämpa för att nå sitt mål att hans dotter ska få ett bra liv.

En mycket gripande berättelse som är ärlig och känslosam. Inget göms undan och jag känner med hela familjen. Den griper tag i mig och fortsätter hålla tag i mig efter att jag läst klart den.
Den lämnar mig med många frågor och gör mig ledsen ,arg och besviken på människors brist på empati.
Ska det verkligen vara så här? Är folk som man tror ska hjälpa så känslokalla och egoistiska? Varför vill de inte göra sitt bästa? Varför skyller de på föräldrarna? Diskuterade dessa frågor med kollegor och personer med liknande erfarenheter och fick till svar att mycket stämmer och att det är en lång jobbig kamp innan det blir bättre och man kan pusta ut.
Jag beundrar denna pappas uthållighet och mod att stå upp för det han vill och tror på, att arbeta vidare och ta sig upp ur de djupa dalarna trots alla motgångar han får ta. Tillslut står han där på toppen en vinnare.

Samtidigt så öppnar boken upp för samtal om ämnet, det är bra, det ger mig hopp om att framtiden kan ändras. Har pratat om boken med vänner och kollegor och rekommenderar den varmt att alla läser den.

1 Comment

  1. Shara Nybom
    2014.08.01

    vilken fin recention du skrivit om min pappas bok. Kram Shara

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>