Tusen gånger starkare

20131116-151751.jpg
Såg filmen Tusen gånger starkare under helgen. Det är en svensk film. Är kanske inte den bästa film jag sätt, men jag gillar tanken med den. Den handlar om en högstadieklass där killarna märks mer än tjejerna och den som berättar är Signe som går i klassen. En dag börjar Saga i klassen och hon är van att ta lika stor plats som killarna och det sker förändringar i klassen, saker som lärarna inte riktigt alltid tycker om.
Det jag tycker är intressant är hur människan kan påverkas av andra. Att om någon står för den man är vågar fler att göra det. Filmen tar upp jämställdhet, att alla ska få lika stor chans att utvecklas och göra sin röst hörd. Jag tycker denna film skulle vara en bra film att se i skolan när man pratar om jämställdhet, för jag tror att det finns saker i filmen som man kan diskutera om tillsammans med eleverna.
Kommer att rekommendera filmen till en vän som arbetar på en skola och se vad han tycker om det.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>