En drink före kriget av Dennis Lehane

IMG_2588

Första boken i en serie om de två privatdetektiverna Angie Gennaro och Patrick Kenzie som bor i Boston. Varje del är fristående.

Angie och Patrick ska hitta en uppsatt politikers försvunna städerska som har tagit några hemliga dokument. Så de börjar leta och upptäcker att fallet är mycket mer komplicerat än vad de tänkt och de dras med in i mitten av allt som händer och det gör det hela bara mer invecklat och ett gängkrig är på väg att bryta ut där ingen vill se dem överleva.

Jag gillar denna bok väldigt mycket, den tar liksom tag i mig och släpper inte taget fören slutet och då vill jag inte att det ska ta slut.
Har läst ”Patient 67″ innan av Lehane som jag också tyckte om, så han har blivit en favorit hos mig. Gillar hans sätt att beskriva och sättet folk pratar, som att jag förflyttas till en annan tid och plats. Boken skrevs 1994, och det märks ibland att den är gammal, men det gör mig inget eftersom det gör att jag lättare förs bort till en annan tid. Så jag kan gladeligen rekommendera denna bok.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mörker, ta min hand av Dennis Lehane | Lillamyy - [...] Fortsättningen på serien om Patrick Kenzie och Angela Gennaro som är privatdeckare i Boston. Jag har tidigare läst En …

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>